kolmapäev, 4. veebruar 2015

Uus Saksavorst Soomes Vol.1/2

Eilne Soome suurim päevaleht avaldas tervet esikaant enda alla võtnud HK reklaami. Asi oli ka seda investeeringut väärt, sest tarbijat teavitati uuest liikmest Aito Nakki tooteperes: Aito Nakki Baijerlainen.

03.02.2015.a. Helsinkin Sanomat esikaas
Saksavorst.ee otsustas lähemalt tutvuda Baierimaa retseptide järgi tehtud nakki´ga. Alustuseks tuli tõdeda huvitavat sõnademängu Google Translate tõlkega: Aito on autentne soome keeles, kuid Aito Nakki vasteks antakse.... Tõeline Käkitegu:). Millega siis tegelikult tegu?

Uudistoodet õnnestus osta esimeses poes, Jumbo K- Marketis. Hind väga kallis meie mõistes, 9,50 €/ kg, pakis 420 grammi lühikesi, kaliiber 24 viinereid. Pakend vakumeeritud ja seetõttu pealmisele kilele trükitud infot kurvide vahelt raske lugeda. Ärevaks teeb kestainfo: vist on tegu pahatihti delikatessvorstidel kasutatavate söödavate kunstkestadega. Kirjas on: luonnonkuoressa. Google ei oska selle peale midagi kosta. Koostises toodud lihasisaldus 68% on paljulubav. Samas koostisained nagu kamar, modifitseeritud tärklis E450, dekstroos, lihavalk ja kartulikiud ei kõla väga saksavorstilikult.

K- Marketi lett Junbos täna hommikul

Kui keegi tahab vastu vaielda, et siit on ebamugav tooteinfot leida, siis jätke oma kommentaarid!

Homme teeme väikese võrdluskatse ehtsate saksa bockwurstidega ja anname tulemustest teada.
Siis selgub mis kestaga tegu, maitse, konsistents ning peamine- kas tootel on lubatud knack- efekt.

Jääge lainele!

Eile sai siis Bockmasteris viinerid ära maitstud.


Vorstid ise olid väga korralikus soolikas, kaliiber 21 mm, lubatud lepasuitsu oli kõvasti antud, natuke isegi liigagi palju. Kena värvus oli ilmselt ka tänu kergelt oranžikale vorstisegule, paprika maitse oli tugevalt tunda, eriti külmalt. Soojendatult oli maitse mahedam ja mitte nii terav.

Siit pildilt on näha, et vorstid on täiestii märjad, kaalusime kotipõhjast 4 grammi loksuvat vett kuigi on mod.tärklis sees

Lõikepind oli paprikaselt oranžika tooniga
Kaal klappis ideaalselt, kuivatasime viinerid ära ja tulemus oli isegi 1 g rohkem kui lubatud: 421 g.


Knack- efekt oli täitsa olemas ja kokkuvõttes kõik kes proovisid, kiitsid. Kellele paprikased tooted ei maitse, need kiitsid vähem, aga tubli suutäis ja hea töö soomlaste poolt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar